Czy w Mumble jest opcja, aby można było rozmawiać między kanałami? Coś jak command channel w TS? Mnie osobiście jedynie brak tej opcji skłaniał by do powrotu do TS'a.
Mumble ma blokadę klawisza tylko pod niego, wyświetla nicki na oknie L2. Co do crashów, jak komuś przeszkadzają, to wyłącza się tą nakładkę pokazującą nicki, a dodatkowo można pierw odpalać okno L2 a dopiero później Mumble.
PS. W ankiecie biorą udział też osoby, które siedzą na nim tylko podczas CS, dla siedzących codziennie Mumble jest jednak bardziej praktyczny. Nie mają crashów, bądź potrafią sobie z nimi radzić.
_________________ I am Optimus Prime, and I send this message to any surviving Autobots taking refuge among the stars: We are here. We are waiting.
pozdrawiam
Diva
http://www.enneagram.pl/ - słynne jedynki ze skrzydłem dwa: Gregory Peck, Margaret Thatcher, Jane Fonda, Hillary Clinton, Sidney Poitier.
Ja siedzę na co dzień na komunikatorze a zagłosowałem na TS Dlaczego? Ma większe możliwości konfiguracji, lepszą jakość dźwięku (a to ważne), można sobie zgłaśniać/ściszać każdego użytkownika indywidualnie (dla mnie też ważne, bo np. takiego DoGu ledwo słyszę a niektórzy wręcz mi krzyczą do ucha). TS też ma nakładkę pokazującą kto mówi, tak gwoli ścisłości. Fakt, że części osób nie chce ona działać, ale o tej z Mumble też bym nie powiedział, ze działa idealnie Co do blokowania klawisza pod komunikator to nie wiem, bo nigdy z tego nie korzystałem (mam mówienie na 4 przycisku myszy).
można sobie zgłaśniać/ściszać każdego użytkownika indywidualnie (dla mnie też ważne, bo np. takiego DoGu ledwo słyszę a niektórzy wręcz mi krzyczą do ucha).
To jest dosc wazna opcja w TS, ktorej mi bardzo brakuje w Mumblu. Czesc z was po prostu slysze tak cicho, ze musze sie momentami domyslac co zostalo powiedziane. A to przeszkadza. Chetnie tez zapoznalabym sie z ta nakladka do L2. W sumie wyswietlajace sie nicki sa dla mnie jedynym powodem dla ktorego bylby on ciekawa pozycja.. jednak to crashuje L2, czasem dziala czasem nie... ogolnie lekka lipa z tym jest.
A co do klawisza.. mozna sprobowac wrzucic mowienie w inne miejsce.. Ja mialam dlugi dlugi czas na myszce, ale musialam kupic inna, ktora juz klawisza do mowienia nie ma... no i trzeba sie bylo przyzwyczaic :>
_________________ "There's more to living than only surviving
Maybe I'm not there, but I'm still trying"
- The Offspring - Staring At The Sun
Ostatnio zmieniony przez Saari Wto Lut 14, 2012 3:59 pm, w całości zmieniany 1 raz
Skoro na się zainstalować na Team Speaku nakładkę, jest możliwość sciszania podglośniania ludzi (ja to też często używam i brakuje mi tego na mumblu) i da można podczas CSów siedzieć na kanałach ze swoim PT i slyszeć to co lider mówi na innym kanale, to na chuj mu używamy mumble? Dla jakiegos zjebanego blokowania guzika w którym nawet nie wiem o co chodzi?:D
Skoro na się zainstalować na Team Speaku nakładkę, jest możliwość sciszania podglośniania ludzi (ja to też często używam i brakuje mi tego na mumblu) i da można podczas CSów siedzieć na kanałach ze swoim PT i slyszeć to co lider mówi na innym kanale, to na chuj mu używamy mumble? Dla jakiegos zjebanego blokowania guzika w którym nawet nie wiem o co chodzi?:D
Bo nakładka na TS podobno się pierdoli coś (a wtedy nikt nie wiedział, że ta od mumbla pierdoli się tym bardziej), i kilku ludzi którzy codziennie siedzieli na TS codziennie się pytało co z tym mumblem.
A z guzikiem chodzi o to, że np mówienie dajesz pod tylde, i póki mumble jest włączony to tylda służy tylko do mówienia, nie powoduje wpisywanie znaku ~ w okno czatu L2. Tak samo można zrobić z dowolnym klawiszem, prawym ctrl czy innym.
_________________ I am Optimus Prime, and I send this message to any surviving Autobots taking refuge among the stars: We are here. We are waiting.
pozdrawiam
Diva
http://www.enneagram.pl/ - słynne jedynki ze skrzydłem dwa: Gregory Peck, Margaret Thatcher, Jane Fonda, Hillary Clinton, Sidney Poitier.
ja jestem za mumblem :<
nakładka TSa z nickami jest beznadziejna, utrudniała mi uruchamianie innych aplikacji i głupio się ją ustawia w oknie gry!
mumble czasem gryzie się z tym klientem, ale i tak mniej drażni niż pstrokaty TS z brzydką nakładką :<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum