Eeeee? A zawsze myślałem, że full HD, oznaczny też jako 1080p (czyli 1080 linii w pionie) ma rozdzielczość 1920x1080 czyli 16:9 i spokojnie mieści się na ekranie... 16:9
Odświeżam temat. Poszukuję monitora 22" (nie większy, ale też nie mniejszy bo MUSI być full HD). Zdecydowanie nie musi mieć funkcji TV jeśli mogę dzięki temu zaoszczędzić $. Chce aby miał DVI lub HDMI, a nie tylko VGA. Jeśli chodzi o cenę, to im taniej tym lepiej, ale jak będzie miał dobry stosunek cena/jakość to mi wystarczy.
Eizo dla mnie za drogi. A z tych "gównianek" to którą najlepiej? Bo z tego co sprawdziłem to są różne matryce.
Potrzebuję też bezprzewodową klawiaturę i mysz. Kompletnie nie wiem co kupić. Opinie o chyba każdej klawiaturze są tak skrajne, że masakra...
Edit: Zastanawiam się też nad rozwiązaniem takim, że podłączyć zwykłą klawiaturę przez przedłużacz USB. Nie wiem tylko jak 4 metrowy kabel USB wpłynie na jakość .
Ostatnio zmieniony przez Barler Nie Lut 03, 2013 4:16 pm, w całości zmieniany 1 raz
Klasa: sama w sobie
Wysłany: Nie Lut 03, 2013 9:55 pm
Do 3m napewno będzie śmigać. Klawiatura nie ma jakichś krytycznych sygnałów, więc i 4 powinny zadziałać. Pytanie tylko czy nie wygodniej jest jednak kupić bezprzewodową jeśli już masz kupować. Zwróć tylko uwagę na rodzaj interfejsu. Niektóre klawiatury i myszy używają bluetooth'a lub WiFi, co raczej jest kiepską alternatywą dla standardowej radiówki.
Jeśli jednak z jakiegoś powodu uprzesz się na USB możesz kupić huba z zewnętrznym zasilaniem zamiast przedłużacza.
Ja kiedys w kupilem zestaw jakis tani w tesco lub w asdzie za £12 i do tej pory smiga az milo i baterie tez niezle trzymaja. Jedyny minus jest taki ze myszki nie da sie wylaczyc guzikiem, musze wyciagac bat.
Problem mam z myszką która MUSI być bezprzewodowa. Nie wiem czy zaszaleć i kupić Logitech G700, czy dużo tańszego Natec Falcon . Jeśli ktoś może polecić coś innego to jestem otwarty na propozycje.
Chciałbym aby myszka miała jeden klawisz ponad standardowy i można go było programować (nie koniecznie jakieś makra, ale przypisać jakiś klawisz z klawiatury), bo w natecu z tego co wyczytałem z tym jest lipa.
Ostatnio zmieniony przez Barler Pon Lut 04, 2013 3:23 pm, w całości zmieniany 2 razy
Klasa: sama w sobie
Wysłany: Pon Lut 04, 2013 10:03 pm
W specyfikacji USB jest wzmianka o tym, że kabel nie powinien być dłuższy niż 3m. Jeśli 4m kabel będzie powodował zbyt duże błędy w transmisji, wtedy hud z własnym zasilanie zewnętrzym może działać jak repeater, regeneruje sygnał i wszystko jest ok. Z tym, że tak jak wspomniałem wcześniej to jest opcja jeśli przedłużacz nie będzie się sprawował zbyt dobrze.
Monitor przyszedł dziś, więc niewiele mogę powiedzieć.
Myszka raczej ok. Bateria trzyma 3 dni, ale raczej jej nie oszczędzam.
Klawiatura... na razie jest masakra. Spacja jest wręcz niesamowicie długa-sięga aż do ">". Dla porównania w klawiaturze z lapka sięgała do "M", więc za każdym razem zamiast napisać np. "paść" piszę "pa s c", a później poprawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum