Klasa: BD SH SE
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 4:08 pm Moqurin
nick: QNIO
postac: Moqurin
klasa: BladeDancer
planowana profesja: ----
motywacja wstapienia do naszego klanu & krotka historia:
Od lat poszukiwalem mozliwosci stworzenia klanu w ktorym dominowala by krew Mrocznych Elfow, a Orki i krasnoludy bylyby wyj?tkami. Nadzieje jednak okazaly sie dosc ciezkie do wykonania. Niejako rodzina dla mnie byli Banici ktorych to stworzylem. Wiekszosc z nich jednak juz nie uswiadczymy na tym swiecie. Mozemy jeszcze spotkac niektorych z nich (Xalralra, Varghgak).
Idea jednak nie umarla, mimo ze klan sie rozpadl pod wplywem naglych zmian w swiecie. "Idea nie umiera nigdy" jak to mawiaja i po dlugiej mojej nieobecnosci zaczolem poszukiwac klanu, ktory spelnialby moje oczekiwania. Karan Gurth okazalo sie ostoja prawa i porzadku zapoczatkowanego przez Mroczne Elfy i w ktorym to one stoja najwyzej. Za takie prawo i za taki porzadek moge walczyc ramie w ramie z innymi, ktorzy wspieraja te sprawe.
czego oczekujesz: Zasad ktore przywiaza mnie do swiata na dlugie miesiace.
co mozesz sam wniesc: Doswiadczenie i upor w walce z przeciwnosciami losu.
Klasa: dominator/arcymag/silver ranger
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 4:18 pm Re: Moqurin
QNIO napisał/a:
nick: QNIO
Od lat poszukiwalem mozliwosci stworzenia klanu w ktorym dominowala by krew Mrocznych Elfow, a Orki i krasnoludy bylyby wyj?tkami. Nadzieje jednak okazaly sie dosc ciezkie do wykonania. Niejako rodzina dla mnie byli Banici ktorych to stworzylem. Wiekszosc z nich jednak juz nie uswiadczymy na tym swiecie. Mozemy jeszcze spotkac niektorych z nich (Xalralra, Varghgak).
Idea jednak nie umarla, mimo ze klan sie rozpadl pod wplywem naglych zmian w swiecie. "Idea nie umiera nigdy" jak to mawiaja i po dlugiej mojej nieobecnosci zaczolem poszukiwac klanu, ktory spelnialby moje oczekiwania. Karan Gurth okazalo sie ostoja prawa i porzadku zapoczatkowanego przez Mroczne Elfy i w ktorym to one stoja najwyzej. Za takie prawo i za taki porzadek moge walczyc ramie w ramie z innymi, ktorzy wspieraja te sprawe.
W/w 2-ka juz jest w KG...
Ale nie podoba mi sie rasizm.. Fakt na czele klanu stoja mroczne elfy, ale nie oznacza to, ze inne rasy orki, krasnoludy, ludzie sa gorsi... i wcale nie jestesmy wyjatkami... Egocentryka nie widze w naszych szeregach, ani kogos, kto uwaza, ze bez pomocy innych ras da sobie rade...
no, sa w KG i Moqurin dobrze o tym wie, przeciez napisal tylko ze oni nadal graja a nie ze sa w Banitach
ja jestem ZA bo to podanie mi sie bardzo podoba
To takie proste.
Ha, gdyby to bylo takie proste, Ty byś miał co wieczór inną dziewczynę, a nie ja."
Klasa: tak
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 4:45 pm
Ja rowniez bede ZA. Nie widze tutaj zadnego rasizmu, w KG zawsze rzadzily mroczne elfy i nie ma o co sie spierac. Nie zauwazam jednak aby jakies rasy w sojuszu byly traktowane lepiej czy gorzej i z pewnoscia Moqurin rowniez nie ma zamiaru postepowac inaczej. Xardus a moze chcesz zebysmy jeszcze przyjmowali jasne elfy?
ZA. Jak wyzej napisano wodzem KG nigdy nie byla inna rasa poza mrocznym elfem i klan ten z gory zostal zalozony jako glownie mroczno elfi. Inne rasy nie sa gorzej traktowane ale fakt faktem stanowia mniejszosc.
_________________ _________________________________________
"Don't fear the darkness. Fear what it hides."
Klasa: tak
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 7:14 pm
Xardus moze Cie to zdziwi ale kiedys KG mialo nigdy nie przyjmowac ludzi a na orkow byl bodajrze limit 5. Pozniej zmienilo sie ze ma byc tylko 5 ludzi (zaczelo sie od Jurinny bo fajna aurodajka) i zniesiono limit na orkow (lub nieznacznie zwiekszono ilosc, juz nie pamietam). Dopiero teraz nie ma limitow na zadna rase z wyjatkiem jasnych elfow oczywiscie.
Bardzo podoba mi sie motywacja ,a co do rasizmu i koloru skory liderow ,to wlasnie takie oraz inne tradycje + brak "zziomalenia" kanalow $ally i @clan wyrozniaja nas na tle innych sojuszy.
Trzeba o to dbac i kazda osobe potrafiaca zyc w ich mysl przyjmiemy z otwartymi ramionami.
Klasa: BD SH SE
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 8:11 pm
Xardus napisał/a:
Xor - dobrze wiesz, ze nie chodzi o jasne elfy... jedynie zdanie, ktore mnie ruszylo - dotyczace rasizmu to:
Cytat:
dominowala by krew Mrocznych Elfow, a Orki i krasnoludy bylyby wyj?tkam
zreszta, poczekajmy jak do tego sie ustosunkuje BD
Oczywiscie odpowiadam.
Klan ktory zalozylem byl wzorowany (w pewnym stopniu oczywiscie) na Karan Gurth. W momencie jego powstania (pazdziernik 2005) nie znalem ani jednego orka czy tez krasnoluda zasilajacego Wasze szeregi. Z czasem sytuacja sie zmienila (bez krasnoludow sie zyc nie da, a orki sciezkami dobra nie stapaja [bynajmniej nie powinni] ) wiec rekrutacja skierowana byla i w ich strone. Jednak zalozenia sie nie zmienily i dominujaca rasa byly Ciemne Elfy.
Rasista jestem.. Elfow nie lubie.. Jednakze inne rasy traktuje rowno.
Ja chociaz jestem tu od stosunkowo niedawna takze nie zauwazylem
zadnego rasizmu. Za.
_________________ I am the second.
Alone in a faceless crowd.
A human caught,
in monochrome dreams.
I scream to wake up.
My voice drowns deep underground.
Only the dead can hear me.
See me!!
------------------------------------------
old RO aka ChaOs
chociazby Rozella, Gotrek, Asteroth, Torgat... oni dolaczyli do KG duzo wczesniej niz w pazdzierniku 2005
To takie proste.
Ha, gdyby to bylo takie proste, Ty byś miał co wieczór inną dziewczynę, a nie ja."
Klasa: King Bruce Lee Karate Mistrz
Wysłany: Wto Sie 22, 2006 11:39 pm
ZA -> MorGurth
_________________ Nie rycz mała, nie rycz, ja znam te wasze numery.
Twoje łzy lecą mi na koszulę z napisem: King Bruce Lee Karate Mistrz, King Bruce Lee Karate Mistrz!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum