Bo zapewne szału nie będzie i nie będzie się z kim bić więc może po doswiadczeniach z core moglibyscie tutaj spróbować swoich sił Bo my całym Bmf się wybieramy i tak się zastanawiamy czy będzie z kim powalczyć ;P
Ciekawe czy to się uda. Na pewno ludzie z prywatnych serwerów, którzy umieją po angielsku jedynie yes/no będą mieli alternatywę dla swoich private zacofanych serwerów. Ale wątpię, żeby tacy gracze byli konkurencją dla klanów typu BMF.
Kurna gdybym miał czasu tyle co 10 lat temu to pewnie bym się skusił żeby tam pograć ;p.
BTW nie wiedziałem Dothrien, że jeszcze grasz w L2 ;p. BMF dalej siedzi na Core? Kogo tam jeszcze macie z starego Allseronu?
_________________ I am Optimus Prime, and I send this message to any surviving Autobots taking refuge among the stars: We are here. We are waiting.
pozdrawiam
Diva
http://www.enneagram.pl/ - słynne jedynki ze skrzydłem dwa: Gregory Peck, Margaret Thatcher, Jane Fonda, Hillary Clinton, Sidney Poitier.
Ja temu polskiemu serwerowi dobrze nie wróżę. Myślę, że tam będzie online mniejszy niż na Arii i serwer okaże się klapą, bo GOD jest jednak zrobiony pod dużą liczbę graczy.
Co do tego wyscigu to wlasnie nie wiadomo czy bedzie z kim sie scigac ... Teraz gralismy na l2ex gdzie 2 polskie wieksze klany mialy niby cos znaczyc efekt : po miesiacu praktycznie dead serwer zrobilismy wiekszosc hero , oni bez zamkow , epikow itd a mieli uber zerg Mroczni okolo 160 osob ( nas ok 80 przy starcie ) i robilismy z nich carpet w Tenebrae podobna liczba i tylko jedno party z jakims tam skillem dlatego boimy sie ze po miechu bedzie to samo z polskim godem ;p
Klasa: sama w sobie
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 11:23 pm
Nie jestem na bieżąco, więc zapytam.. Skąd w ogóle info, że powstanie polski serwer?
Wątpię, żeby po doświadczeniach z Arią Innowa pootwierała serwery krajowe, to byłby strzał w stopę. Jedyne co tam jest napisane, to że odbędą się otwarte beta testy polskiej wersji językowej. Na mój gust to nic innego jak przetłumaczenie klienta.
Od dość dawna nie interesuję się tematem i nie bardzo mam czas/ochotę grzebać po forach, więc pytam.
Polacy których wszędzie indziej tyrają + Ci co chcą od zera pograć bez spiny + ludzie czujący strach przed brakiem komunikacji związanej z brakiem języka się tam zadomowią. Nie sądzę natomiast, żeby klany typu BMF miały tam co robić, chyba że walczyć między sobą. Ciężko mi sobie wyobrazić równą walkę factor klanu z niedobitkami z prywatnych serwerów.
Mi się wydaje, że serwer da radę, gracze z Core pewnie podejdą sceptycznie do przejścia. Ale zawsze przy nowym serwie ludzie myślą "od zera to teraz mamy szanse na równą walkę", więc Ci co GoD'a jeszcze nie widzieli, bo dużo zmian, a im się po angielsku czytać nie chce to teraz mają szansę zaistnieć.
Ciekawe czy Allseron (jak i wiele innych prywatnych serwerów zresztą) finalnie klęknie po otwarciu "Polskiego" serwera. Po krótkich doświadczeniach z Arii/Core mam wrażenie, że starzy gracze nie mają tyle prądu co kiedyś żeby kopać się z koniem, dlatego wielu z nich wróciło z Innovy na Allseron. Innego wytłumaczenia nie widzę, żeby z miasta wracać do wioski. Teraz sytuacja ma szansę się zmienić, polskich factor klanów chyba za dużo nie ma, więc za bardzo nie będzie miał kto deptać ludzi poświęcających na grę znacznie mniej czasu. Grając kameralnie mają szansę coś tam porobić. Tak mi się wydaje, czas zweryfikuje ;p.
_________________ I am Optimus Prime, and I send this message to any surviving Autobots taking refuge among the stars: We are here. We are waiting.
pozdrawiam
Diva
http://www.enneagram.pl/ - słynne jedynki ze skrzydłem dwa: Gregory Peck, Margaret Thatcher, Jane Fonda, Hillary Clinton, Sidney Poitier.
Nie jestem na bieżąco, więc zapytam.. Skąd w ogóle info, że powstanie polski serwer?
Wątpię, żeby po doświadczeniach z Arią Innowa pootwierała serwery krajowe, to byłby strzał w stopę. Jedyne co tam jest napisane, to że odbędą się otwarte beta testy polskiej wersji językowej. Na mój gust to nic innego jak przetłumaczenie klienta.
Od dość dawna nie interesuję się tematem i nie bardzo mam czas/ochotę grzebać po forach, więc pytam.
Co do Factorów to z tego co mi wiadomo parę się szykuję więc może być ciekawie dosyć ;d ( Bmf TB na 100% , do tego jeszcze z nai jakis tam klan na forum sie oglaszal Wrath czy jakos tak ponoć niby coś ogarniają a dalej sie zobaczy ) Mysle ze online bedzie z 3-5k .
Trochę zjebali z promocją tego w Polsce jakby zrobili jakies reklamy w TV w stylu nawet głupiego World of Tanks ale ludzie się rzucą bo to niby off a to jak wiadomo jest lepsze od priv serwerów .
ja tam sie zapisałem na ta bete zobaczymy tylko obawiam sie tego ze kurwa znowu naspuszczmy sie jak pojebani a oni pozniej połacza serwery.... od paru dni wpadam sobie na core i koxsam sube bo grafa mi nie wyrabia jak szarki robie tankiem po zmianie pc powino byc ok
ja ściągnąłem klienta i ogarniam mniej więcej tą betę... ale niektóre tłumaczenia są tak beznadziejne, że nie wiadomo o co chodzi. szczególnie trzeba uważać przy zmianie profki
Ja potestowałem i wcale nie ma takiej tragedii tylko ostry flame jest na nas na forum Jakis polski lol klan zebrał 200 randomów i będą podbijać serwer ;d
Takiego serwera nigdy nie będzie. Niejako ja doprowadziłem do powstania idei "polskiego" serwera, rozmawiając co rok na targach z różnymi ludźmi NCsoftu, Innovą i CDprojekt. Jeśli taki serwer by powstał, byłby nim Allseron a raczej jego "oficjalny branch". Taki był plan. Jedyne co będzie w tym temacie zrobione (i też nie wiadomo dokładnie kiedy) jest stworzenie polskiego klienta i umożliwienie częściowo spolszczenie gry poprzez ustawienie ingame. NCsoft nie ma planów stawiania Polskiego serwera bo nie chce już się zajmować serwerami, zajmuje się już wyłącznie franczyzą. Innova nie jest zainteresowana bo rynek Polski jest nierozwojowy i niedochodowy (mamy za mało typowo Polskich serwerów prywatnych), CDprojekt nie ma pieniędzy na franczyzę (a raczej nie chcą ich wydawać).
Jeśli ktoś chce pogadać o kulisach to chętnie, ale na priv. Nie chcę wdawać się w niepotrzebne spekulacje na forum.
<gleba> hah, chociaż pośmiać się można ciągle z tych samych ludzi. Chociaż tyle się na Allseronie nie zmieniło na gorsze.
Dzisiaj dla jaj w sumie się zalogowałem, pierwsze znajoma mordka - Kegelinka . Trochę osób z Allka się kręci (patrzę na drugi monitor jak Callea gra ;p).
pozdrawiam
Diva
Klasa: ISS Enchanter
Wysłany: Pon Maj 27, 2013 9:26 pm
Na tym Polaczkowie gra więcej ludzi niż na całym Core. Przynajmniej narazie Dużo ludzi przeszło tam i jak już się do tych dziwnych polskich nazw przyzwyczaisz to nie jest tak źle
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum